NADP Saksan kansainvälisillä tanssimessuilla 30.8.2012

Niina Airaksinen Dance Productions vierailee Saksan kansainvälisillä tanssimessuilla esittelemässä uutta Pohjola-produktiotaan. Düsseldorfissa 29.8.–1.9. järjestettävässä Internationale Tanzmesse nrw:ssä tanssijat ja koreografit esittelevät sekä valmiita että tulevia tuotantojaan ja verkostoituvat sekä hiovat tulevia yhteistyökuvioitaan. Messuilla esitettävät produktiot on valittu mukaan vuosi sitten järjestetyn maailmanlaajuisen avoimen haun kautta. Tänä vuonna Düsseldorfissa pohjoismaiset tanssiteokset ovat erityisen hyvin esillä.

Torstaina 30.8. Niina esittelee messuilla Pohjola-produktiotaan ja kertoo sen teemoista, taustata, työryhmästä ja toteutuksesta, minkä jälkeen teoksesta esitetään osia. “Liikemateriaali on todella tuoretta. Tanssiharjoitukset aloitimme kesäkuussa, jolloin vasta tunnusteltiin uusia teemoja ja uutta liikemaailmaa”, Niina kertoo. Mukana tanssimassa ovat Pekka Hiltunen, Maija Kiviluoto sekä Mikko Makkonen. Produktion esittelyn lisäksi Niina toivoo messuilla voivansa verkostoitua pohjoismaisten taiteilijoiden kanssa: “Japani-aiheinein SOJIKU-teossarjani oli upea kokemus kulttuurisekoituksen hedelmällisestä vaikutuksesta sekä prosessiin että lopputulokseen, joten Pohjola-produktion työryhmään etsinkin nyt pohjoismaisia taiteilijoita pohjoismaisen synergian luomiseksi.”

Pohjola-produktio sai muutoinkin innoitusta SOJIKU-teossarjasta. “Japani-aiheisen teossarjan aikana, vuosina 2008-2012, heräsi kysymys, keitä me itse olemme täällä Pohjolassa, mistä kansoista olemme polveutuneet, millaisia meidän juuremme ovat. Halusin alkaa tutkia Pohjolan kansojen historiaa, erityisesti viikinkejä ja heidän mahdollisia jälkiään nykypolviin. Toisaalta haluan tutkia myös pohjoisen luonnon tunnelmia, erityisesti vettä”, Niina selventää Pohjolan lähtökohtia.

Messujen jälkeen Niinan työ Pohjola-produktion parissa jatkuu Turussa. Produktion tekoprosessi on pitkä: tuotantosuunnittelu ja rahoitushaku käynnistyivät jo vuosi sitten, ja ensi-ilta on Turussa syksyllä 2013. Ennen ensi-iltaa luvassa on vielä paljon raakaa taiteellista ja tuotannollista tekemistä kädet savessa, sillä luvassa on jälleen monitaiteellinen teos, jossa yhdistyvät nykytanssi, video-, valo-, puku- ja korutaide sekä koko tilaa hyödyntävä live-musiikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s